Goodwill Group

Goodwill Group

Te tudod, mit akarnak a munkatársak?

2023. július 14. - sberni

Szerintem mindig, de napjainkban különösen fontos, hogy a munkáltató cég vezetősége tisztában legyen azzal, hogy melyek azok a konkrét értékek és elvárások a munkahellyel szemben, amelyek megfogalmazódnak a munkavállalók fejében.

is_survey-clipboards-466541603-500.jpg

Mint ahogy azt is kellene tudni, hogy mivel mennyire elégedettek a dolgozók. Mert ezek ismeretében lehet úgy alakítani a személyzetkezelési dolgokat, vagy épp szervezési, motivációs, kommunikációs és egyéb tevékenységeket cégen belül, hogy a munkavállalói elégedettség az egekbe szökjön.

És ez általában javuló munkahelyi légkört és termelékenyebb embereket is eredményez.

Ezért tesszük fel a kérdés:

Te tudod, mit akarnak a munkatársak?

„Naná! – vágja rá a mindennapi harcokban megedződött cégvezető – Több pénzt! Azt akarnak csak! Több fizetést!” 

Ha Te vezetőként olvasod ezt az írást, akkor Te biztosan tudod….

Hiszen Ti biztosan meg is kérdeztétek.

És tudod, hogy nem csak pénz kérdése a jó csapat! Mert pénzzel csak zsoldoscsapatot tudsz toborozni! És mindig lesz, aki még többet tud ígérni.

Szóval Ti biztosan elvégeztetek egy korrekt, pontos felmérést a munkatársaitok körében. Személyes interjúkkal feltérképeztétek a véleményüket, kéréseiket, kérdéseiket.

Így már teljes biztonsággal tudjátok, mi az, ami számukra:

  • elvárt,
  • értékes,
  • fontos,
  • összességében motiváló egy munkahelyen.

Vagy éppen:

  • taszító
  • bizonytalanságot okozó
  • lehangoló
  • igazságtalan és bántó,
  • összességében demotiváló tényező a munkahelyen.

Így a munkatársak szemüvegén keresztül megvizsgálva a céget, a nem optimális dolgokat könnyen tudjátok korrigálni a cég működésében, vagy a munkatársak kezelésében, a jó dolgokat pedig még tudatosabban vagytok képesek megerősíteni.

Ennek következtében egyre lojálisabb, motiváltabb munkatársi csapatotok van, a fluktuáció lecsökkent és csak azok mennek el, akik távozásának Ti is örültök, mert ezzel is tisztul a pálya….

Helyettük pedig egyre jobb csapatjátékosok érkeznek!

Ha ez mind igaz a Ti cégetekre, akkor máris versenyelőnyben vagytok a konkurenciához képest!

De ha ezzel szemben van némi „izgalom” és nehézség a munkatársi csapat kezelésével és megtartásával kapcsolatban, akkor nagyon jó szívvel ajánlom, hogy a dolgozók körében végezzetek egy alapos felmérést!
bigstock-female-counselor-writing-down-41875084.jpg
Majd a felmérés tanulságait felhasználva készítsetek egy akciótervet a felszínre jött problémák kezelésére, a munkatársak elégedettségi szintjének növelésére.

Persze az olyan kívánságokat, hogy „a főnök minden reggel masszírozza meg a hátamat”, vagy hogy „csak fix fizetés legyen, ne legyen teljesítménymérés”, figyelmen kívül lehet hagyni!

Ígérem, hogy nem elpazarolt idő lesz az ezzel foglalkozás, hanem egy jó befektetés a saját munkatársi csapat fejlesztésébe.

Mert egy cégben annál nagyobb értéket, mint egy elkötelezett, tettre kész, motivált és összetartó csapat, én nem tudok elképzelni. 

Ha pedig nagyon elakadnál abban, hogyan végezz felmérést a cégedben, keress bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr7113733858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása