Goodwill Group

Goodwill Group

Csináljatok egy kis Ausztriát a cégetekből!

2017. augusztus 17. - Makó Gábor

Ez az írás látszólag osztrák utazási élményekről szól. Látszólag. De ahhoz is ad tippeket, hogy a cégben hogyan növelhetjük a morált és a működésünk színvonalát.

546517.jpg

A feleségemmel ismét eltöltöttünk egy hetet Ausztriában.

14 év alatt ez volt a 11. üdülésünk ebben az országban. Jártunk itt kora tavasszal, nyáron ősszel, télen.

Mindegy, mikor jövünk. Ez az ország mindig elvarázsol. És örömmel újra jönnék akár már a jövő héten.

Mi az, ami újra és újra idevonz bennünket?

Az, hogy egészen hihetetlen természeti szépségei vannak: magashegységek, szurdokok, hóborította csúcsok télen-nyáron, harsány zöld legelők hihetetlen sok tehénnel, ezt nem is mondom, mert ez alapból közismert.

Én néhány olyan dologról beszélek, amit talán a hétköznapi életben nálunk is meg lehetne honosítani. Vagy legalább azokban a cégekben, ahol igazán jó hangulatot és jól termelő, jó morállal rendelkező csapatot akarunk felépíteni.

 

A tisztaság:

Bármelyik településen jársz, vagy akár a természetben vagy, tisztaságot látsz!

Nem találsz illegális szemétlerakót, az éjjel a parkolóba, vagy az utcasarokra, elhagyatott helyekre, vagy a tudomisén hová lepakolt hulladék hegyeket.

Van elég kuka. Az emberek oda teszik a szemetet. És a kukák ürítve vannak.

Az emberek maguk után rendet hagynak a parkokba, a tisztásokon.

Kontra Magyarország:

Most magyarázzam? Nézd végig az utcáinkat, az utak mentén az árokpartot, a kukák környékét, ha vannak egyáltalán kukák....

Vagy csak nézd meg egy munkahelyen a közös konyhát! Hány cégvezető ismerősünk mérgelődését hallgattam már amiatt, hogy a dolgozók milyen igénytelenek a saját étkezdéjükkel kapcsolatban, ahol naponta esznek….
company-cultre.jpg

A környezet építése és a természet tisztelete:

Minden magára valamit adó osztrák portája mintaértékű. Tisztaság, rendezettség, takarosság jellemzi az épületeket és az udvarokat. Minden csupa zöld, virágos, gondozott, ízléses.

Minden hotelben és a megfigyelésem alapján a legtöbb családban szelektív hulladékgyűjtés zajlik. Nem csak a papír, fém, műanyag kerül külön gyűjtésre, hanem a zöldség, gyümölcsmaradékok is, ami komposztálásra és majd talajjavításra lesz felhasználva.

 

A magántulajdon tisztelete és a biztonságérzet:

A kisebb településeken, kisvárosokban az utcára ki vannak téve egy vízhatlan tasakban a legfrissebb napilapok. Ez nem egy újságautomata, félre ne értsd!

Van egy persely, amibe bele lehet dobni az újság árát. 1 Euro, vagy valamennyivel több. Az átlátszó műanyag tasak fedelét felhajtva ki lehet venni a kívánt újságot. Egyszerre nem csak egyet. Akár tízet is elvehet egyszerre az, aki „ügyesen” akar akár ingyen újsághoz jutni. Itt valahogy mégsem hiszem, hogy kilopják az emberek az újságot.

Itt valahogy nem divat ilyen pitiáner tolvajnak lenni.

Kontra Magyarország:

Még egy nagyobb létszámú munkahelyen, ahol az emberek ismerik egymást, kollégák, ott sem tanácsos őrizetlenül hagyni értékesebb dolgokat. Nem hogy az utcán…

Az áruházakban a kevésbé látható sorokban rendszeresen láthatod a kibontott kajás zacskókat, megivott üres üdítősüvegeket, stb. visszadobva a polcokra. A vevők egy jelentős része ingyenes kóstolót tart….
womans-group-e1468886778450.jpg

A hagyományok és mások tisztelete:

Rengeteg osztrák embert látni, akik még most is népviseletben közlekednek. Az ünnepeiket nagy tiszteletben tartják. A szokásokat, udvariassági formulákat, köszönéseket egységesen alkalmazzák. Nem tudsz úgy végig menni egy túraútvonalon, hogy az ott túrázó osztrákok 90%-a ne köszönne előre, ismeretlenül is.

Kontra Magyarország:

Hát nézd meg! Ha bemész egy üzletbe vevőként, még ott sem feltétlenül köszönnek neked…

 

Szabályok, törvények betartása:

Ausztriában nem láttam olyat, hogy valahol ne adnának automatikusan számlát vagy blokkot, bármit is vásároltunk. Nem csak a törvény, hanem a lakosság, a vállalkozók döntő többsége elítéli az adócsalókat.

Nem nagyon látsz gyorshajtókat, záróvonalon előzőket vagy egyéb közlekedési szabálysértőket.

Kontra Magyarország:

Nálunk divat „ügyesben”, feketén megoldani a beszerzéseket és bevételek jelentős részét beérkeztetni.

A közlekedési kultúránkra nem térnék ki…..

 

Mit javaslok ebből a cégetekben alkalmazásba tenni?

Követeljétek meg a rendet és a tisztaságot az irodai területeken, a termelési területeken, a céges gépjárműflotta tagjaiban,az embereknek a saját munkavégzés közbeni öltözködésében.

A tisztaságnak és a rendnek már Önmagában hangulatjavító és hatékonyságnövelő hatása van. Nem beszélve az ügyfelek véleményéről, ami vagy bizalmat épít, vagy rombol.

  1. Folyamatosan gondoskodjatok a vállalkozás ingatlanjainak, eszközeinek karbantartásáról. A helyiségek dekorálása, esztétikus megjelenése szintén bizalmat épít a vevőknél. Ez a vagyontárgyak értékét és tartósságát növeli. Ez a munkavégzés, a munkahelyen töltött idő hangulatát is javítja.
  2. Honosítsatok meg a cégben olyan szokásokat, amely a vállalkozás mindennapjainak részét képezik és pozitív érzelmeket, egy jó csapathoz tartozás érzetét okozza az embereknél. Ilyenek lehetnek pl. a jól működő meetingek, amelyek jó hangulatúak, konstruktívak, előre vivőek. Vagy a kiemelkedő teljesítményt elérő munkatársak elismerése, köszöntése, céges csapatépítő rendezvények, stb. Motiválttá és lojálisabbá teszik a csapatot.
  3. Hozzatok jól működő, építő jellegű szabályokat a cégben és írott formában is legyenek ezek ismertetve a dolgozók részére. És a vezetők dolgozzanak azon, hogy ezek bevezetésre és betartásra is kerüljenek.
    Javítani fogja a termelékenységet és csökkenteni fogja a hibák, tévesztések számát!

 

Ezek a kis ötletek a bevezetése is meglepően sok pozitívumot hozhatnak egy vállalkozásba.

Csináljatok egy kis Ausztriát a cégetekből!

 

►►►►

Ingyenesen letölthetsz egy vállalkozóknak szóló esettanulmány gyűjteményt, számtalan hasznos tanulsággal fűszerezve: Klikk!

Ha szeretnéd a vállalkozásod teljesítményét megnövelni, vagy bármilyen céges kérdés merül fel benned, akkor írj egy emailt a következő címre: gabor.mako@goodwillgroup.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr5712750132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Singerkém 2017.08.18. 07:11:41

"Minden magára valamit adó osztrák portája mintaértékű. "

Minden magára valamit is adó magyar portája szintén mintaértékű.

"Rengeteg osztrák embert látni, akik még most is népviseletben közlekednek. Az ünnepeiket nagy tiszteletben tartják."

Ha nálunk ugyanezt teszi, akkor turbómagyarnak vagy mélymagyarnak hívják a marha polgártársai, úgyhogy kezd kihalni a dolog.

"Nem tudsz úgy végig menni egy túraútvonalon, hogy az ott túrázó osztrákok 90%-a ne köszönne előre, ismeretlenül is."

Magyarországon sem. Ne Budapestből indulj ki! Vagy kifordítva: Bécsben sem fog rád köszönni mindenki. Nagyváros az nagyváros, a vidék meg vidék, mások a szokások.

Itt élek tőlük 6 km-re. Strandra például hozzájuk járok, mert jobb és olcsóbb is, de azért nem kell fétisként tekinteni rájuk, vannak elbaszott dolgok és hülye emberek ott is.
Apropó strand: náluk pl. senki nem tiltotta ki a dohányosokat. Amit lehet úgy is értelmezni, hogy náluk szabadság van, vagy úgy hogy simán előfordulhat, hogy a melletted letelepedő az arcodba fújja a füstöt.

Wolfgang von Kugel 2017.08.18. 07:39:03

Divatban van emberien viselkedni, kiforrottabb az értékrend. Biztos vagyok benne, hogy a munkáltatói kultúrában nagyobb a különbség mint az általános viselkedés és munkakultúrában.
Szerintem a munkáltatói kultúrának nem a "követeljétek meg...." a legelső eleme, hanem az, hogy tapasztalt profiknak szakmai autonómiát és tiszteletet adnak, de ebből a két elemből jut azért mindenkinek. Fontossági sorrendben utána jönnek a világosan lefektetett szabályok (amit legpontosabban maga a vezető tart be).
15 éve, szereztem egy negyed éves betanítás alatt az első ottani munkatapasztalataimat. Amikor hazajöttem napokig kerestem, mi a nagyon más, aztán bevillant. Hiányoztak a 60 körüli segítőkész, tiszteletben álló vérprofik. Azokra itt nem volt szükség, ellenben voltak/vannak nárcisztikus titanisztkus vezetők. Dolgoztam itt is, ott is. Szerencsések vagyunk, hogy csak ilyen közelre kell tekintenünk jó példáért.

Netuddki. 2017.08.18. 07:59:08

Nem tudom az ország melyik részén laksz, de nálunk is láttam falukban hasonló újságárusító helyeket.

Tisztaság. Igen, persze.
Osztrák fürdőben, félóránként végigszambázik a damaxos kolega a géppel mindenhol. Magyarországon naponta egyszer-kétszer kézi moppal feltörlik a placcot.

Semmi máson nem múlik ám komám, mint a fizetőképességen! Könnyű úgy magas színvonalú környezetet fenntartani ha telik rá. Akkor meg lehet fizetni a damaxost, a kertészt, a takarítót. Legalább nem kell ezeknek az embereknek közmunkabért, segélyt adni, nettó adóbefizetők.
Mielőtt nekiállsz picsogni, kissé át kéne gondolni a dolgokat, mi miért van úgy ahogy. 1000 milliárdokat kapott az ország felzárkóztatási támogatásnak az EU-tól. Mi lett belőle? Timikének luxusnyaralás és TV2, Andynak kaszinó, Mészarosnak, orbánnak fele királyság. Ez kell?

Singerkém 2017.08.18. 08:13:11

@Netuddki.: "1000 milliárdokat kapott az ország felzárkóztatási támogatásnak az EU-tól. Mi lett belőle? Timikének luxusnyaralás és TV2, Andynak kaszinó, Mészarosnak, orbánnak fele királyság. Ez kell? "

7000 mrd forintot kaptunk 10 év alatt az EU-tól, ami igazából hatalmas összegnek hangzik, de például (csaak hasonlításképpen) a fent mintaértékűnek állított Ausztria egyetlen éves egészségügyi kiadásait sem fedezné (10.000 mrd Ft).

Cserébe a nyugatiak először szétprivatizálták az országunkat az akkori magyar elit asszisztálásával, aztán meg megnyitottuk a szabadverseny előtt piacainkat, ami tekintve az ő meg a mi anyagi lehetőségeinket olyan, mintha nekem hátrakötik az egyik kezem és belöknek a ringbe, hogy üssem ki Floyd Mayweathert. Ezek után nem hiszem, hogy csodálkozni kell azon, hogy nem értük utol őket és nem is fogjuk soha.

Wolfgang von Kugel 2017.08.18. 09:12:50

@Netuddki.: Picit vitatkoznék: szerintem nemcsak a fizetőképességen múlik. Szerintem kitapinthatóan jobban törekszik az átlagember a tervezhetőségre, a megbízhatóságra. Intenzívebben keresik a nyer-nyer szitukat, mint itt megszokott, nyíltabb az egyeztetés kultúrája. Ez társadalmi szinten nagyon komoly erőforrásokat szabadít fel. Jobb az általános együttműködési készség. Néha azt gondolom, hogy az oktatás lehet más, nagyobb hangsúlyt kap a karakterfejlesztés, mint nálunk (by Popper).

Szerintem ennek a rendszernek az alapja az intézményrendszer korrekt működése. A szabályok átgondoltak, hosszú távú kereteket adnak. Nálunk ez nyilván más. Nagyon. Egy példa a végtelen sorból: Az ottani adóhivatallal telefonon lehet intézni dolgokat, az ittenivel írásban, személyes látogatások tömkelegével sem tudok a legtöbbször dülőre jutni.

Wolfgang von Kugel 2017.08.18. 09:13:22

@Netuddki.: Picit vitatkoznék: szerintem nemcsak a fizetőképességen múlik. Szerintem kitapinthatóan jobban törekszik az átlagember a tervezhetőségre, a megbízhatóságra. Intenzívebben keresik a nyer-nyer szitukat, mint itt megszokott, nyíltabb az egyeztetés kultúrája. Ez társadalmi szinten nagyon komoly erőforrásokat szabadít fel. Jobb az általános együttműködési készség. Néha azt gondolom, hogy az oktatás lehet más, nagyobb hangsúlyt kap a karakterfejlesztés, mint nálunk (by Popper).

Szerintem ennek a rendszernek az alapja az intézményrendszer korrekt működése. A szabályok átgondoltak, hosszú távú kereteket adnak. Nálunk ez nyilván más. Nagyon. Egy példa a végtelen sorból: Az ottani adóhivatallal telefonon lehet intézni dolgokat, az ittenivel írásban, személyes látogatások tömkelegével sem tudok a legtöbbször dülőre jutni.

csiga1 2017.08.18. 09:55:26

A negyedik pontot elfelejtette ...

4. Emeljétek a béreket, ez "éhbérért" dolgozó soha nem lesz olyan mint amit elvárnak.

Legyen elegendő a család fenntartására, gyerekek iskoláztatására, nyaralásra, esetleg autóra, lakásra....

Nem csak a fizetés számít de igen is sokat jelent!

A kint dolgozó magyarokat szeretik az osztrákok németek... mert a munkájuk mindig jól végzik.

2017.08.18. 10:19:48

Én csak arra lennék kiváncsi, hogy a posztíró mikor söpört össze a saját lakása előtt. Ha társasházban lakik, akkor takarít e a lépcsőházban, ha kertesházban, akkor az utcafronton mikor húzta ki a gazt és söpört utoljára. Mert a tisztaságról nyíg mindenki, aki nyugat-európában jár, aztán hazajön és magára zárja a szaros magántulajdonban lévő, rohadó ingatlanját.

srácz 2017.08.18. 10:21:50

Ausztriában élve hadd tegyek hozzá két dolgot:

- Még nem láttam volna senkit, aki fizetett volna az oszlopra rögzített fóliákból a vasárnapi újságért :D Tényleg mindenki, szégyenérzet nélkül fogja és szimplán kilopja az újságot, főként az idősebbek. Újságíró ismerősöm mondja, hogy a napilapok tudnak róla, és amúgy ezt nem bánják, mert az újságért fizetett összeg úgy is csak töredékét fedezi az előállítás költségének, de a lopás legalább feltornázza a példányszámot, így a hirdetők többet fizetnek a reklámért, szóval még így is biznisz nekik :)

- Az éttermekben cirka két éve lett kötelező számlát adni, hogy-hogy nem hirtelen megugrott az a fogások ára kb. 20%-kal (az adó mértéke). Ha szakembert hívsz, itt is létezik a számlával és számla nélkül kategória... Az osztrák Srabag, Swietelsky, RailCargo cégek gyanús ügyei pedig Magyarországon is ismeretesek.

De amúgy minden mással egyetértek, nagyon élhető ország, szeretünk itt élni. De azért nem szentek élnek itt sem :)

Goodwill Group 2017.08.19. 13:57:26

@Netuddki.: Szia! Nem picsogok, csak nézőpontokat adok, illetve elmondom a személyes tapasztalataimat. És van, amiben teljesen egyetértek veled. (Bejegyzésed utolsó bekezdése.)
De azt kell, hogy mondjam, tényleg nem csak a fizetőképességen múlik. Illetve a fizetőképesség sem csak úgy esik az ember, egy nemzet vagy egy cég ölébe. Azokat a cégek vagy társadalmak, ahol nagyobb arányban fordul elő az épeszű, hatékony, takarékos, jó célokra csoportosított erőforrások felhasználása, az ki tud emelkedni az átlagból. És persze nem árt egy bizonyos szintű morállal, megfelelő értékrenddel is rendelkezni. Itthon is nagyon sok ilyen embert vagy céget van szerencsém ismerni. Ez ad némi alapot a soha nem fogyó optimizmusomra....

Goodwill Group 2017.08.20. 00:09:17

@Singerkém: Szia! Egyetértek veled pl. a rendezett hazai és osztrák portákat illetően. Csak az arány más azért náluk és nálunk a "rendezettségi statisztikát" tekintve.
Nem gondolom, hogy az egész társadalmunk gondolkodásmódját varázsütésre át lehet alakítani. Ezért is gondolkodtam el úgy a dolgon, hogy egy cégben, egy szűkebb közösségben milyen lehetőségeink vannak "mini-Ausztriát" létrehozni.... Ott érdemes kezdeni, ahol nagyobb ráhatást tudunk elérni! Üdv!

Goodwill Group 2017.08.20. 00:28:09

@Hortenz: Szia Hortenz! Kérdéseidre a válasz: Sajnos saját kertünk, kertrészünk nincs a társasházban. És igen, takarítom a lépcsőházat, a ház előtt füves részen irtom a gazt és a pofátlan tempóban sarjadzó akácbokor hajtásokat, meg a szemetet is összeszedem néha az utcafronton.
A hulladékot szelektíven gyűjtjük a lakásban is. A gyerekem egészen a kezdetektől összeszedi a kutyusa után a sz..t az utcán és 12 éves korában már ő figyelmeztette erre a felnőtteket és adott nekik zacskót, mert soknál nem is volt... Mert így neveltük. Az utcán is felveszem gyakran más szemetét is és a kukába teszem, ha van a közelben. És volt, hogy egy nyugdíjas hölgy után vittem az általa látványosan járdára dobott kiüresedett cigisdobozát. És mivel az unokájával volt, nem akartam égetni nagyon, ezért diszkréten csak azt mondtam neki, hogy "Hölgyem, elejtett valamit". Pironkodva vette el és láttam, hogy akkor már a kukába dobta.
Nem azért írtam ezeket, hogy most egy helyi Superman-nek tűnjek. Vagy ha igen, akkor jó hír, hogy vannak mások is ilyenek. Csak érzékeltetni szeretném, hogy mennyi apró dologgal tudunk tenni a környezetünkért. Mert azt gondolom, hogy ez az én felelősségem (is). És ide passzol egy másik írásom címe is: "A viselkedések fertőzőek. A Tiedet érdemes elkapni?" goodwillgroup.blog.hu/2017/08/15/a_viselkedesek_fertozoek_a_tiedet_erdemes_elkapni
Üdv!

Singerkém 2017.08.20. 06:38:33

@Goodwill Group: "Csak az arány más azért náluk és nálunk a "rendezettségi statisztikát" tekintve."

Hát igen, de az jórészt az egy főre eső GDP arányából fakad, nem pedig a hozzáállásból. Legalábbis szerintem. Itt Nyugaton például nagyon sokan járnak át, ergo van pénzük, és akinek van pénze azok 90%-ának rendezett is a háza.
süti beállítások módosítása