Goodwill Group

Goodwill Group

Hogyan teremts pénzt és időt egyszerre?

2017. december 01. - Makó Gábor

Gyakran mondják, hogy az idő az pénz. Na de hogyan érhetjük el, hogy az időnk tényleg "pénzt csináljon"? time-managemtent-for-bloggers-photoroyalty-shutterstock_504511681-ft.png

Először is kezdjük egy nagyon alapvető igazsággal: pénzért nem lehet időt venni.

Tehát ha van pénzed, még nem biztos, hogy időd is lesz. Ismertem sok olyan vállalkozót, akinek volt bőven pénze, látszólag sikeres cége, vitorláshajója, kacsalábon forgó palotája, odaadó felesége és cseperedő gyerekei.

De a hobbijaival nem nagyon volt ideje foglalkozni. Az álomotthonban kevés időt töltött, a vitorláshoz nem jutott el, és még csak a családjával sem tudott eleget együtt lenni. Ő volt a cégéért, nem a cége érte.

Ha meg van idő, még nem biztos, hogy pénzre is tudja váltani az ember. Pl. ha egy koldus ott ül az utcakövön, és van szabad időbeli kapacitása nagyjából napi 16 óra, (mert azért neki is kell néha aludni, enni, stb.), még nem biztos, hogy meg fog gazdagodni….

Akkor most hogyan is van ez?

A nap 24 órából áll. Nem több. Nem kevesebb.

A kérdés az, hogy ezt az időmennyiséget hogyan hasznosítod, milyen tevékenységekkel töltöd ki. Mivel teremtesz benne értéket és mire pazarolod el.

A legtöbb vállalkozónál nem az a fő probléma, hogy lusta dolgozni, vagy be sem jár a cégébe.

Nem!

A gond az, hogy annyi minden olyan tevékenységgel foglalkozik, amivel elpazarolja a véges idejét, hogy ezért nem jut idő arra, amivel viszont többszörös értéket tudna teremteni.

Mondok néhány példát, mivel foglalkoznak néha cégvezetők:

  • irodaszer beszerzés
  • árukiszállítás
  • postabontás
  • tűzőgépjavítás
  • kávéfőző szerelés
  • kintlévőség kezelés   

Na jó, ez a legutolsó legalább pénzt hoz, ha sikeres. De ezt sem neki kellene csinálni!

Indok, amiért szerinte igen: Neki legalább van tekintélye a vevő előtt, és az ő szavára előbb fizetnek, mint a kolléganőnek…..

make-money-wordads.jpg

És tudod, mivel nem foglalkoznak az adott vezetők?

  • cégfejlesztés
  • szervezés
  • saját maga képzése
  • munkatársai képzése
  • saját maga tehermentesítése a korábban felsorolt csip-csup ügyek alól
  • stratégiai partnerekkel kapcsolatépítés
  • jövőépítés ötletekkel, piackutatással

Érted már, hogy az idő hogyan tud pénz csinálni? Hát kb. így! Vagyis nem az idő csinál pénzt. Te csinálsz magadnak időt. Szervezéssel, delegálással, stb. 

És a megtermelt plusz idődben tudsz olyannal foglalkozni, amivel majd pénzt csinálsz. De egy idő után már mehet ez olyan jól is, hogy ténylegesen több időt tudsz a családra, hobbira és az élet egyéb szépségeire fordítani.

No, és MOST mit kezdj ezzel a dologgal vezetőként? 

Ne akard a világot megváltoztatni 1 nap alatt! Nem fog menni! De elkezdeni el lehet! Nézz körül a cégben! Nézd meg a mindennapi tevékenységeidet!

Mi az, ami viszi az idődet, de piszokul kevés értéket hoz létre? És tényleg nem neked kellene vele foglalkozni Keress és találj meg EGY ilyen konkrét dolgot! Ne többet! Csak egyet!

Hozz egy döntést: „A most kezdődő héten ettől megszabadulok!”

És tedd is meg!

Büszke leszel majd magadra és jól eső érzéssel gondolhatsz arra, hogy most épp a szebb jövőért tettél valamit. És jövő héten ismételd meg ugyanezt a játékot egy másik tevékenységeddel, aminek nem nálad kellene lenni….

Szóval, ha a szétszakadást, elhavazást okozó dolgokat leadja egy vezető, akkor több ideje lesz.

Kívánom neked, hogy legyen több időd és tudj azokkal a dolgaiddal foglalkozni, amelyek sokkal több pénzt hoznak a cégednek hosszú távon!

Barátsággal

Makó Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr7213398513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása