Goodwill Group

Goodwill Group

Téveszmék a szervezéssel kapcsolatban

2020. július 16. - Goodwill Group

Hogy mit jelent a szervezetfejlesztés? Legalább is a mi elképzelésünk szerint! Hogyan függ össze egy vezető elhavazottsága, szabadsága és a szervezés?

j0178366.jpg

Az írásom végén látsz egy 3 perces videót, ami erre ad választ. De örülnék, ha a levelemet is elolvasnád előtte.

Szeretném a fenti kérdéseket tisztába tenni, mert ezzel kapcsolatban szerintem még napjainkban is különböző, nem mindig helytálló elképzelések vannak.

Mi elsősorban szervezetfejlesztő cégként pozícionáljuk magunkat.

Örömmel nyújtunk segítséget partnereinknek olyan területeken, mint a motiváció, a kommunikáció, az emberismeret, a külső és belső PR építése, értékesítési rendszerek felépítése, vagy épp tulajdonos- és vezetőváltási programok, stb.

De ha egy kifejezést kell választani saját magunk bemutatására, akkor a „szervezési szakértő” meghatározást használom.

Szervezeteket fejlesztünk. De vajon miért kell a „szervezetet fejleszteni” egy cégben?

Mert az olyan tudományosnak hangzik? Vagy mert más is azt csinálja? Na ezekért biztosan nem kell…

Hogy hatékonyabb legyen a cég, meg eredményesebb? Na, ez már valami. Legalább is nem semmi, Besenyő Pista bácsit szabadon idézve. Mert a nem semmi az már valami… �

Én két nagyon egyszerű, de alapvető fontosságú dolgot mondok, amiért szerintem érdemes a szervezésre időt, pénzt, szellemi energiát áldozni.

Egy: Szervezésre elsődlegesen a célok megvalósítása miatt van szükség.

Mert bármilyen jó elképzelése, ötlete és tisztességes szándéka van egy vállalkozónak, ha nem tudja alaposan megszervezni a cégben a folyamatokat, tevékenységeket, az embereket nem sikerül összehangolni, egy irányba állítani és hatékonnyá tenni a feladatuk elvégzésében, akkor vagy a vezető vagy a vállalkozás elvérzik a küzdelemben. De leginkább mind a kettő…. És a szép célok, álmok köddé válnak.

Szóval azért szervezünk, hogy ennek a segítségével valósággá tudjuk tenni az elképzeléseinket!

Kettő: Azért szervezünk, hogy szabaddá váljunk! Igen! A szervezés szabaddá tesz!

Kérdezz meg egy elhavazott vállalkozót vagy vezetőt, mi a legnagyobb vágya: Meglepődnék, ha nem az elsők között említeni a több időt, a nagyobb szabadságfokot, hogy akkor és azzal foglalkozhasson, amivel akar. Ne a tűzoltással meg a hátralékok kezelésével egész nap.

És nem biztos, hogy ha a vezetőnek ez a nagyobb szabadságfok valóra válna, akkor csak a lábát meg a horgászbotját akarná lógatni egy stégen naphosszat! Sok olyan dologgal foglalkozna, ami nem csak neki tenne jót, hanem hosszú távon a cégnek, a dolgozóknak is értékes lenne.

Mert a jövő építésén dolgozna!

A szervezetfejlesztés fontosságát ebből a nézőpontból egy kb. 3 perces videóban egyszer megpróbáltam elmagyarázni.
Most előkotortam ezt a videót az archívumból, hogy megmutassam. Az elmúlt évek nem koptatták el az üzenetét. Most is pont ezért szervezünk.

Kérlek szánd rá ezt a pár percet! Itt a link:  A szervezés lényege 3 percben

Egyetértesz vele? Neked is logikusnak tűnik?

Akkor kezd el már ma sokkal tudatosabban összerakni a cégeteket, a folyamatokat, a munkatársak feladatait, a koordinációt, a szabályrendszert, az információáramlást, a…… stb…..

Ha pedig ebben a témakörben – akár csak a külső nézőpontok miatt – szívesen beszélgetnél valakivel, aki már 21 éve ezzel foglalkozik, és egyéni vállalkozóktól kezdve 4-500 fős cégek menedzsmentjéig sikeresen dolgozott együtt a szabadságfok megnövelésén, akkor keress meg!

Szeretek egy finom kávé mellett beszélgetni jó szándékú emberekkel….

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr816009664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása