Goodwill Group

Goodwill Group

Zavard össze a világot már hétfőn!

2020. április 27. - Makó Gábor

Nem tudom, ki hogy van vele, de mi imádjuk a hűtőmágneseket. Van, aki vadásztrófeákat, van, aki fényképeket, márkás italokat, borkülönlegességeket, bélyeget, stb. gyűjt. Mi hűtőmágneseket. Persze nem fanatikus módon, de ha olyan helyen járunk, ami nagyon tetszik, hozunk emlékbe egy mágneses képecskét, amire rápillantva mindig eszünkbe jutnak azok a klassz élmények.

roma-vatican-florence-san-gimignano-toscana-italy-fridge-magnet-travel-souvenirs-refrigerator-magnetic-stickers-home-decor.jpg

De az egyik legnagyobb kedvencem nem is egy utazáshoz kötődik. Nálam az első számú befutó egy falapocska, amin egy kajla fülű vigyorgó nyuszi van, a következő szöveggel:

„Zavard össze a világot! Mosolyogj már hétfőn!”

Ennek a viccesnek tűnő néhány szónak nagyon komoly üzenete van ám!

A legnagyobb aktualitása: Épp most hallottam egy orvos szakértőtől a rádióban, hogy a derű, a jókedv és a kiegyensúlyozott lelkiállapot bizonyítottan erősíti az immunrendszert és védettebbé tesz bennünket a vírusokkal szemben is! Nem véletlenül kampányolok a saját Facebook oldalamon a „MOSOLYTERÁPIA - a nevetés erősíti az immunrendszert!” jelmondattal és hozzá kapcsolódó vidámságokkal.

De van itt még más is!

Örök érvényű igazság, hogy azok az emberek, akik derűsebbek, mosolygósabbak, barátságosak a környezetükkel, általában sokkal jobban boldogulnak magánéleti vagy munkahelyi problémáikkal.

És nagyon-nagyon fontos megérteni! Nem azért mosolyog egy ember, mert sikeres, hanem azért sikeres és mennek jobban a dolgai, mert sokat mosolyog!

Ugyanis minél alacsonyabb érzelmi állapotban vagyunk – düh, félelem, szomorúság, aggódás, bánat, kétségbeesés, annál rosszabb megoldásokat tudunk kitalálni a problémáinkra.

És fordítva is igaz: Minél nyitottabban, érdeklődőbben, derűsebben közelítünk meg egy nehéznek tűnő dolgot, annál könnyebben jönnek a jó megoldások.

Tudod, ez olyan egy kicsit, mintha lenne egy gigantikus hosszúságú létránk.
Mondjuk úgy 100 méteres. Ez a létra bele van állítva egy 30 méter mély kiszáradt kútba. Ezért csak 70 méter látszik ki belőle. Mondjuk az sem kicsi! Mint egy toronyház, úgy magasodik a táj fölé.

Na most: Ezen a létrán áll egy ember, úgy kb. a 20 méteres szakaszán.

Azt mondja magáról, hogy „hahó, én egy létrán állok 20 méteres magasságban”! Igaz, hogy ott még 10 méterrel a földfelszín alatt van, a kútban. Alatta feneketlen, ismeretlen sötétség. Mellette ragacsos, sikamlós, nyálkás, pókhálós falat lát a félhomályban.
Van kedve mosolyogni? Nincs. Mert nem látja onnan olyan szépnek az életet. És nagyon kevés igazán jó dolgot vesz észre, hiszen az orráig is alig lát!

Viszont ha valaki ezen a létrán kb. 50 méteren, vagyis félúton ácsorog a 100 méteres gigalétránkon, az már 20 méterrel a felszín felett van!
Na! Onnan már egész szép dolgokat lehet látni. És egész messzire! Sokkal pozitív dolgot vesz észre, több jó megoldást láthat a felbukkanó nehézségekre, megoldandó feladatokra.

És mindig van még feljebb… Nem csak a létrán….. Annál magasabban is….

Ezt az írást olvasva lehet, hogy lesznek olyanok, akik bosszúsan lépnek ki az oldalról. Mert a leírt példát és törvényszerűséget valami naiv, szentimentális maszlagnak tartják… Ők általában nincsenek túl magasan a létrán….

És lesz, aki elgondolkodik a fenti sorokon, megvizsgálja néhány ismerősét (esetleg önmagát) ebből a nézőpontból és azt mondja: „Van ebben valami igazság!”

Na, én nekik szántam ezt az írást. És ha Te idáig elolvastad, akkor neked is!

A baj az, hogy ha körülnézel, mit látsz: Válság tépte vállalkozások, aggódás az egészségünkért, a munkahelyeinkért, szeretteinkért, korábban elképzelhetetlen szintű gyűlölködés a politikai élet szereplői között a parlamentben, a médiában ugyanez, elhavazás, rohanás, túlterheltség, stb.

Így nem csoda, ha a világ összezavarodik, ha mosolyogni lát. Már hétfőn!

Hát kinek van itt kedve mosolyogni?

Nem baj…. Te csak erőltess mosolyt magadra. És gyakorold is minden nap!

525848907.jpg

Találd meg azt az életben, aminek lehet örülni. És ezeknek nem kell nagy dolgoknak lennie! Mássz felfelé azon a hosszú létrán, ahonnan szebbnek látszanak a dolgok és jobb megoldásokat tudsz találni bármilyen nehézségre!

Ha így teszel, igaz lesz az a mondás, amit egyszer olvastam valahol:

MOSOLYOGJ A VILÁGRA – ÉS A VILÁG VISSZAMOSOLYOG RÁD!

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr315644138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása