Goodwill Group

Goodwill Group

Miért ne a pénzért dolgozz?

2017. szeptember 07. - Makó Gábor

Bevallom Neked, mi nem a pénzért dolgozunk. De ha nem a pénzért, akkor mégis miért?

pe_nz.jpg

Néhányan talán máris legyintenek: Rizsa! Akkor miért adjuk pénzért a szolgáltatásainkat?

Tévedés ne legyen: Pénzt kérünk és kapunk az ügyfeleinktől a tréningjeinkért vagy a konzultációinkért.  De nem a pénzért csináljuk. Az csak az egyik dolog, amit cserébe kapunk. Mert mi is pénzért tudunk tankolni, enni, képződni, munkatársnak fizetést adni, lakni, élni, stb.

De sok minden másért is csináljuk, amit kapunk még cserébe. Hogy mi mindent kapunk még?

Például: A partnereink barátságát. Köszönetet. Az ügyfeleink sikereiről érkező lelkes beszámolókat.

És azt a klassz érzést, hogy tudtál valakinek segíteni. Hogy a mai napom is úgy telt el, hogy valaki nekem köszönhetően kapott egy biztatást, egy megoldást, egy ötletet, lendületet vagy bármi olyan segítséget, amivel sikeresebbé, nyugodtabbá válhatott egy kicsit az élete.

Azt gondolom, ez adja a munka igazi örömét!

Pénzt sok mindennel lehet keresni. De ha nem jelent örömet az a tudat, hogy valami olyan munkát végzel, amivel másoknak adsz valami hasznosat és amire valóban büszke lehetsz, megette a fene az egészet!

Hidd el, ez mindenki másra is igaz. Legyen tanár, kőműves, ács, raktáros, pék, teherautó vezető. Ha nem azzal a tudattal végzi a tevékenységét, hogy ezzel másnak segít, akkor baj van!

Ha a pék nem érzi / érti, hogy az általa hajnalban megsütött kifli és zsemle néhány óra múlva segít valakinek a friss ropogós reggelijéhez hozzájutni, ha a buszvezető nem gondolja, hogy az ő biztonságos és menetrendet tartó pontos vezetésének köszönhetően sok ember ér időben a kívánt helyre, akkor nem is tud igazi büszkeséget érezni.

Ha tudjuk, hogy a tevékenységünk - bármilyen munkakörben is végezzük - hozzájárul valaki más boldogulásához, mert tudásunk legjavát adva igazán jó dolgot tettünk oda, az növeli a munka szeretetét és az önbecsülést.

Persze ehhez az is kell, hogy olyan épeszű világban éljünk, ahol a valódi értéket termelő munkatárs jobban meg van becsülve, mint egy lazsálós, látszattevékenységet végző ember. 

Te ne a pénzért dolgozz! Helyette végezd úgy a dolgod, mintha a hobbid lenne!

Találd meg benne a sikerélményt, azt, ami büszkeséget okoz, amivel tényleges értéket adsz másnak!  Akár vezető vagy, akár alkalmazott!

Ha ezt eléred, akkor egész életedben a hobbidnak élhetsz és még pénzt is kapsz érte!

 

►►►►

Ingyenesen letölthetsz egy vállalkozóknak szóló esettanulmány gyűjteményt, számtalan hasznos tanulsággal fűszerezve: Klikk!

Ha szeretnéd a vállalkozásod teljesítményét megnövelni, vagy bármilyen céges kérdés merül fel benned, akkor írj egy emailt a következő címre: gabor.mako@goodwillgroup.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr1912809376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása