Goodwill Group

Goodwill Group

A sebész, aki megműtötte magát

2019. augusztus 24. - Makó Gábor

Évekkel ezelőtt olvastam egyszer egy orvosról. A két világháború között élt. Nagyon jó sebész volt. Mondhatni kiváló.  De volt egy nagyon furcsa rögeszméje: Azt gondolta, hogy őt senki más ne műtse meg, csak az, aki jobb nála.

open-close-mind.jpg

Ilyen embert azonban nem ismert, mert szerinte ő volt a legjobb. Annyira nem bízott meg az orvostársaiban, hogy saját magát sem hagyta más által műteni. Így amikor vakbélgyulladása lett, akkor sem hagyta, hogy más segítsen neki.

Kénytelen volt saját magát megműteni.

Mindenféle tükrökkel vette magát körbe, hogy egyáltalán lássa a műtendő területet. Egy rakás érzéstelenítőt meg fájdalomcsillapítót töltött magába, hogy azért elviselhető legyen a dolog. És megcsinálta....

Azonban egy apró kis bibi csúszott közbe: Valamit elszúrt, mert pár nap után belehalt a szivárgó, elfertőződő sebbe. Nem volt jó ötlet ez az önműtét. 

Ha nem ő lett volna egy személyben az orvos és a páciens is, lehetett volna orvosi műhiba miatt perelni.

Mint tudjuk, az okos ember más kárán tanul. A buta a sajátján. Vagy abból sem. 

Na de ez azért drága tanulópénz volt és nincs esély a javításra!

Hiszem, hogy ha vállalkozók és cégvezetők körében felmérnénk, hogy műtené-e magát, akkor sok-sok milliót kellene megkérdezni, mire valaki igent mondana. Viszont ha a cégével kapcsolatban kérdeznénk arról, hogy elfogadna-e külső segítséget, vajon ugyanilyen lenne az arány...?

Valószínűleg nem, és ez különösen jó hír. Hiszen ez azt jelenti, hogy vannak olyanok, akik tudatosan nyitnak kifelé. Akik tudják, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyekhez nem értenek és ezért mernek más tudására hagyatkozni.

jfelton-mastermind-group.png

A vállalkozók és vezetők azon jelentős részének szól az üzenetem, akik hajlandóak kijönni a cégükből ahhoz, hogy ne belülről vizsgálják. Ők elhiszik, sőt, tapasztalatból tudják:

Ha külső nézőpontból vizsgálunk meg egy helyzetet, vagy meghallgatjuk mások sok éves tapasztalatát az adott témakörben, abból remek ötletek és megoldások születhetnek. 

Ezért arra biztatlak, hogy keresd az új ötleteket és a külső nézőpontokat. Ne próbálj mindent magad megoldani és ne hidd azt, hogy minden egyes dologhoz értesz.

Ha betartod ezeket az alapelveket, akkor sokkal könnyebb lesz az életed és jelentősen sikeresebb lesz a vállalkozásod!

------------------------------------------------------------

Szeptember 11-én nyílt tréninget tartunk, méghozzá a kommunikáció területén. Bővebb információkért kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr1112828042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása