Goodwill Group

Goodwill Group

Ezt a történetet olvasd el – tetszeni fog!

2023. augusztus 17. - Goodwill Group

Mi a szervezés célja?

Ha hosszabban fejteném ki, akkor egy több oldalas esszét tudnék írni belőle vagy egy szakdolgozatot.

De ha csak két szóval kellene elmagyarázni, mi a szervezés legfőbb célja, akkor azt mondanám:

A szervezés célja nem más, mint rendet tenni!

Rendet tenni a fejekben és rendet tenni a folyamatokban, a különböző területek és személyek összehangolt működésében.

fogaskerek_szervezes.jpg

Hadd mutassam be ezt most egy a szívemhez nagyon közel álló történettel:

Még 2006-ban konzultáltam egy olyan vállalkozás tulajdonosát, akik építőanyag kereskedelemmel és kivitelezéssel foglalkozott. 17 éve!!! Jánosnak hívják az én kedves partneremet.

Egy olyan vállalkozóról van szó, aki a tanultakat alkalmazni is akarta! És valóban, a cégében szépen kezdte is bevezetni a szervezettséget növelő vezetői eszközöket.

Egyik konzultációs napunkon szerénykedve megjegyezte, hogy az itt tanult módszereket használta ám ő máshol is.

Kíváncsivá tett, hát elmeséltettem vele a sztorit.

Ő egy Duna menti kisebb településen volt önkormányzati képviselő. És a településen bizony megtapasztalták a dunai árvizek okozta nehézségeket, amelyek rendszeresen okoztak jelentős károkat, illetve zűrzavart, kapkodást a közösség életében.

Ezért a kedves ügyfelem elvállalta az árvízvédelem megszervezését.

Pontosan megfogalmazott és kidolgozott rendszert tett oda. Szervezeti felépítést, folyamatokat, felelősségi posztokat, amelyekhez már konkrét személyeket tudtak rendelni. Így volt gazdája a gépjármű flotta szervezésnek, a szerszámoknak, a homoknak meg homokzsáknak, a riadóláncnak, ha össze kellett hívni az önkéntes segítőket. Tartott a kidolgozott rendszer megismertetésére képzést, koordinációt az érintetteknek stb….. nem részletezem…. Pontosan azt a szervezési módszertant használta, amit a cégében kezdett el tudatosan bevezetni.

Mert ki mondta, hogy ezt a tudást csak egy üzleti vállalkozásban lehet alkalmazni? MINDENHOL IS lehet, ahol szeretnénk elérni magasabb szintű szervezettséget, ezzel nagyobb hatékonyságot és harmóniát az ott együttműködők körében.

És az eredmények nem maradtak el náluk. Nem azért, mert a Duna akkor épp nem áradt, hanem mert soha nem látott módon meg lett szervezve az árvízveszély lekezelése! Kapott is érte méltó elismerést a közösség tagjaitól.

És ez a történet miért most jutott eszembe?

János így 16-17 év elteltével ismét megkeresett, hogy egy teljesen másfajta üzlet felépítésébe kezdett és kezdjünk el ezen is együtt dolgozni. Számomra megtisztelő a bizalma. El is jött egy kis „tudásfrissítésre” egy tréningünkre, ahol épp témakör volt a szervezési rendszerek kidolgozása is. Kérésemre el is mesélte a résztvevőknek ezt a sztorit.

Mert tökéletesen bemutatja, hogy ha az ember kellő szándékkal és tudással rendelkezik, akkor milyen módon tudja azt használni önmaga és társai, vállalkozása vagy bármilyen csoport számára a sikeresebbé válás érdekében.

Mert a szervezési tudás nem más, mint képesnek lenni nagyobb rendezettséget elérni az élet bármely területén!

Az ilyen közös munkákkal az ügyfeleinknél elért sikerek a mi sikerünk is, együtt megélve a partnereinkkel. És ezért nekünk az ország számtalan pontján nem ügyfeleink vannak, hanem ügyfélből lett barátok.

Mint János ezen a Duna menti településen…….

Ha még nem ismered, de kíváncsi vagy egy picit is arra, hogy milyen cégszervezési és hatékonyságnövelési módszerekkel dolgozunk együtt vállalkozó partnereinkkel, kattints ide:

Vállalkozásfejlesztés Mesterfokon Program

Ha ezt a fél napos vezetőknek szóló programot utólag nem tekintenéd jó befektetésnek, visszafizetjük a szolgáltatás díját!

Szóval? Találkozunk itt szeptember 7-én?

 

#cégfejlesztés #szervezés #szervezetfejlesztés 

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr9718195355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása