Goodwill Group

Goodwill Group

Mi az, amiből a gazdagnak és a szegénynek is ugyanannyi jut?

2017. augusztus 24. - Makó Gábor

Egyetlen dolog van, amiből ugyanannyi jut szegénynek és gazdagnak, pénzért nem vehető, pedig sokan minden pénzt megadnának érte. Ez az idő!

net-02.jpg

És ez az a dolog, ami a legtöbbször hiányzik ahhoz, hogy a vezetők tudjanak azzal foglalkozni, ami a legértékesebb számukra: a családjukkal, vagy éppen a vállalkozás fejlesztésével, a jövő építésével.

Évekkel ezelőtti a következő történet. Fröccsöntő szerszámok tervezésével és készítésével, fröccsöntött termékek gyártásával foglalkozó vállalkozás vezetőjével dolgoztunk együtt. Egy már akkor is nagyon sikeresen működő cég tulajdonosa kiváló szakmai és emberi tulajdonságaival elérte, hogy csúcsminőségű termékekkel nyugat-európai piacra termelhettek döntő részben, komoly profitot elérve.

De a cégvezető támogatására hiányoztak felső és középvezetők a rendszerből. Így neki kellett számos kulcsposztot vinnie. Ennek következtében idejét és energiáját olyan mértékben lekötötte a dinamikusan fejlődő vállalkozás, hogy hétköznap a gyermekeit nem látta ébren, mert mire este hazaért, már aludtak. Hétvégéken egy napot még többnyire benn kellett tölteni a cégben munkával.

Családszerető emberként a fentieket nem tartotta optimálisnak. Ezeken akart változtatni. Ez volt a legfontosabb motiváció abban, hogy elkezdjünk együtt dolgozni velünk.

Mit csináltunk:

Vezetői hatékonysági tréninggel a személyes időgazdálkodás, delegálás, feladat leosztás területén tettük meg az első jelentős lépéseket.

Szervezetfejlesztési program során feltérképeztük az összes szükséges posztot, feladatkört, vezetői posztot, amit szükséges volt a cégben működtetni a siker érdekében.

A hiányzó vezetői posztokra megindult a munkatársak kiválasztása, az ügyvezetőről a feladatok leválasztása és átadása.

Közben sorban kerültek kidolgozásra és bevezetésre a szükséges vezetői eszközök: szabályok, checklisták, nyomtatványok, stb...

Mi lett az eredmény:

Hamarosan – pár hónapon belül – az ügyvezető hétköznap esténként otthon volt már a családjával.

A cégben egyre kevesebb idejét vette el a napi ügyek intézése. Több idő jutott a stratégiai tervezésre, új piacok feltérképezésére, fejlesztési feladatokra. Egyszóval a jövő építésére.

A cég azóta is töretlenül fejlődik, komoly profittartalommal dolgozik. Elkötelezett, lojális vezetői csapat irányítja a kiváló kollektívát. A vállalkozás több szakmai elismerést, díjat kapott az elmúlt pár évben eredményeinek köszönhetően.

Az ügyvezető hetente többször délutánonként együtt sportol a gyerekeivel, télen-nyáron rengeteget utaznak.

Nem a cége rabszolgája. A cég dolgozik neki!

Ismét bebizonyosodott, hogy a szervezés szabaddá tesz!

Tanulság:

  1. Ha időt akarsz magadnak, akkor szervezz!
  2. Ha meg akarsz szabadulni feladatoktól, szervezz!
  3. Ha eredményesebb működést akarsz, szervezz!

 

►►►►

Ingyenesen letölthetsz egy vállalkozóknak szóló esettanulmány gyűjteményt, számtalan hasznos tanulsággal fűszerezve: Klikk!

Ha szeretnéd a vállalkozásod teljesítményét megnövelni, vagy bármilyen céges kérdés merül fel benned, akkor írj egy emailt a következő címre: gabor.mako@goodwillgroup.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://goodwillgroup.blog.hu/api/trackback/id/tr2812774752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása